Diákköri konferencia

2022.05.08. 09:00

Hivatás és kutatás - Rekordszámú hallgató a kari konferencián - fotók

A PTE Egészségtudományi Karának 184 hallgatója mutatja be tudományos eredményeit a pénteken megkezdődött kari tudományos diákköri konferencián az Agora – MSH-ban.

Gyöngyössy Péter

Öt városban tanulnak, a vasi megyeszékhelyen mutatják be eredményeiket

Forrás: Cseh Gábor

A vasi megyeszékhely ad otthont a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar kétnapos XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferenciájának. Az egyetem pécsi, kaposvári, zalaegerszegi, szombathelyi és a szerbiai Zomborban működő képzési központjaiból minden eddiginél több, összesen 184 hallgató mutatta be tudományos eredményeit. A rendezvény szombaton előadásokkal folytatódott és a díjátadóval zárult. A pénteki ünnepélyes megnyitón dr. Tóth László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte: az egészségügyi rendszernek az orvosokon kívül nagyon sok magasan kvalifikált szakemberre van szüksége, akik önálló gondolatokkal rendelkeznek, tájékozottak a szakirodalomban, tudnak előadni, prezentációt készíteni, beszélnek idegen nyelveket, és a felmerülő kérdésekre válaszolni tudnak. 

Ezt szolgálja a tudományos diákköri munka is. Dr. Ács Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja elmondta, hogy leendő mentőtisztek, ápolók, gyógytornászok, dietetikusok, védőnők, népegészségügyi ellenőrök, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusok, egészségfejlesztők, rekreációszervezők, csecsemő- és kisgyermeknevelők, szociális munkások, egészségügyi szervezők, szülésznők, egészségügyi menedzserek mutatják be kutatásaikat tizenhét szekcióban – ebből kettő nemzetközi. 

A Vas Megyei Önkormányzat nevében Majthényi László elnök, a szombathelyi önkormányzat képviseletében Bokányi Adrienn tanácsnok, a PTE ETK Hallgatói Önkormányzata részéről Bende Judit köszöntötte a konferencia résztvevőit. Karamánné dr. Pakai Annamária, a PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a tehetség – felelősség is. Az oktatók számára külön fontos feladat, hogy a tehetséget felfedezzék és gondozzák. Az ünnepség végén prof. dr. Figler Mária TDK-elnök nyitotta meg a konferenciát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában