Ismét szavaznak

2022.05.24. 10:00

Időközi választás Vas megyében: megvannak a jelöltek

Június 26-án hat vasi településen tartanak időközi önkormányzati választást. A kampányidőszak május 7-én megkezdődött, a jelöltek legkésőbb hétfőn, május 23-án adhatták le ajánlóíveiket a helyi választási bizottságnál.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

 A valasztas.hu hétfő reggeli adatai szerint Kemeneskápolnán, ahol korábbi szavazategyenlőség miatt írtak ki polgármester-választást, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona (független) indul a posztért. Korábban beszámoltunk róla, Sárváron haláleset miatt írtak ki képviselő-választást az 5. számú egyéni választókerületben.

 Június 26-án Farkas János függetlenként, Németh Róbert pedig a Fidesz–KDNP színeiben méretteti meg magát. Kőszegen 2. egyéni választókerületben lemondás miatt írtak ki új választást: Csiki István (Fidesz–KDNP), Bányai-Németh Gábor (Momentum) és Giczy József (Mi Hazánk) már leadta a jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Porpácon polgármester-választást tartanak lemondás miatt, két független jelölt – Borbély Balázs és Kutasi Krisztián – közül választhatnak majd a lakók.

 Bozsokon haláleset miatt kellett polgármester-választást kiírni, Banga Anikó függetlenként jelöltette magát a településen. Telekesen lemondás miatt kell új polgármestert választani, a pozícióért három független jelölt indul: Ferencz Csabáné, Holler Ferencné és Kálmán István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában