Mazsorettjubileum, piknik, ételmustra

2022.05.20. 12:00

Indulhat a nyári fesztiválszezon Sárváron

A nyári fesztiválszezon júniusban már járványügyi szabályok nélkül, két év után térhet vissza a megszokott kerékvágásba.

Pajor András

Az idén újra meghirdették a Nádasdy Ételmustrát, ahol régi idők alapanyagaiból főznek

 Június 3-án és 4-én rendezik meg a XII. Sárvári Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált és a 30 éves Sárvár Városi Mazsorett Együttes jubileumi show-műsorát. Az első nap délutánján térzene lesz a gyógyfürdőben, majd 18 órakor mazsorettshow kezdődik a Hild parkban. Június 4-én délután show a Nádasdy-vár udvarán, 19 órától pedig jubileumi műsor a mazsorettek és a Kanona Band közreműködésével. Június 4-én a Várparkban tartják az 5. Veterán Pikniket, ahol az oldtimer járművek és csodálóik találkoznak. A látványos felvonulás a belváros utcáin 14.30-kor kezdődik. Lesz retró buszos városnézés és további számos kísérőelem a verdafesztiválon.

 Június 11- én tartják a korábbról elhalasztott XIV. Sárvári Városi Bált. Július 1–3. között a Nádasdy-várba érkezik a Sárvári Sörexpressz és XXII. Fúvószenei Várfesztivál. A történelmi hagyományőrző találkozó a korlátozások után szintén teljes kínálatával tér vissza Nádasdy Fesztivál ’22 néven július 15-e és 17-e között. 

Ismét lesznek ostromjátékok, felvonulás, tábori élet, kézművesvásár, koncertek. Újra meghirdették a Nádasdy Ételmustrát is június 16- ára, itt a megidézett történelmi korban használatos alapanyagokból és felszerelésekkel mérik össze a főzőcsapatok a tudásukat. A fesztiválok sora a folklórnapokkal, a Vármeeting – Motoros és Rockfesztivállal és számos más színes esemén - nyel augusztusban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában