Játszva megismerni a várost

2022.05.25. 15:00

Játékosan Kőszegről - Kedvezményrendszer múzeumlátogatásra

Pecsétgyűjtő interaktív régészeti sétára hívják a turistákat a városban. A három éve kezdődött TOP turisztikai pályázat újabb élményelemét tegnap Básthy Béla polgármester és Révész József, a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár vezetője ismertette.

Tóth Kata

Az információs tábláknál Básthy Béla és Révész József

Forrás: Ohr Tibor

A Kőszeg értékeinek, látnivalóinak jobb megismerését szolgáló program soron következő állomásán Básthy Béla polgármester elmondta, a láthatón kívül a láthatatlan örökség bemutatása is céljuk. Egy játék részeként a belváros egyes pontjain fémkapszulákat helyeztek el szárazbélyegzőkkel. A kapszulák múltbéli építmények, mint a Kelta-kút, a városárok északi hídja, az Alsókapu-torony vagy éppen a középkori temető emléknyomaihoz vezetnek. (A belvárosban számos izgalmas lelet látott napvilágot az elmúlt évtizedek régészeti feltárásai nyomán.) 

A sétán lehetőségünk van végigjárni ezeket a régészeti és műemléki szempontból is fontos helyszíneket. Az eligazodást térkép segíti, az egyes nevezetességekről rövid leírás található a Tábornokházban és az Arany Egyszarvú Patikában kétszáz forintért megvásárolható füzetben. Az egyéni látogatók, ha a füzettel körbejárnak a belvárosban, és minden helyszínen lebélyegzik azt, majd beviszik valamelyik említett múzeumba, akkor a másik kiállítóhelyen 50 százalékos kedvezményt kapnak a belépőjegy árából. A kedvezményt a vásárlást követő nyitvatartási nap 16 óráig érvényesíthetik. Révész József megjegyezte: csak egyéni látogatókra érvényes a kedvezmény, csoportok nem tudják igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában