Gyufaszálmakettekből nyílt kiállítás

2022.05.02. 07:00

Két év után újra májusfaliget Sárváron

A tömeges májusfaállítás rekordját tartó város a korlátozások két éve után folytathatta újkori hagyományát. Vasárnap kora reggel a sárvári fúvósok kis vonattal járva ébresztették a sárváriakat. A zenére az esőfelhők is elvonultak, és a parkban elkezdődhetett az idei 18 fenyőfa előkészítése és díszítése.

Pajor András

A civil közösségek erős támaszai a városnak. Tizennyolc fa van az idei ligetben

Forrás: Pajor András

 Eközben a Nádasdy Ferenc Múzeumban, a tízméteres fák mellett megnyílt a magyar kastélyokat bemutató gyufaszálmakett-kiállítás: az ország legnagyobb, két év alatt hetvenkétezer szálból készült alkotása a sárvári várat ábrázolja, Szűcs Pál pécsi makettkészítő mester ajándékozta Sárvárnak. Tíz órakor kezdődött a fenyőfaliget felállításának ceremóniája, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója irányításával. Sárvár 2014-ben 25 fával állította fel a májusfaliget rekordját, a várossá avatás félszázados jubileumán 50 fával állt fel a liget.

 – Ez a májusfaliget az újrakezdés szimbóluma Sárváron. Jelzi, mennyi ember tud megmozdulni egy közös célért. A civil közösségeink erős támaszai a lendületesen fejlődő Sárvárnak – mondta dr. Máhr Tivadar. Végül a Sárvári Oratórikus Kórus adott műsort, jól fogyott a város és a támogatók által felajánlott virsli, valamint más harapni- és sokféle innivaló. A májusfaliget fáit egy hónap múlva kitáncolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában