Ítélet

2022.05.27. 12:09

Két nappal az elfogása után már el is ítélték a Szombathelynél elfogott osztrák embercsempészt

Mindössze két nappal az elfogása utána már meg is született az ítélet a Szombathelynél elfogott osztrák embercsempész ügyében. A férfit május 25-én kapták el két török utasával Szombathely mellett.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 5 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélt egy osztrák férfit.

A tényállás szerint a vádlott kettő török állampolgárnak – akik 2022. május 25. napján a szerb-magyar határon illegálisan léptek be Magyarország területére – segítséget nyújtott a magyar-osztrák határnak szintén a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez - olvasható a Szombathelyi Törvényszék weboldalán.

A terhelt 2022. május 25-én a kora reggeli órákban szállította be a használatában lévő osztrák forgalmi rendszámú Audi A4 típusú személygépkocsiba a törököket a szerb-magyar határ magyarországi oldalán, majd – miközben mobiltelefonján megbízójával tartotta a kapcsolatot – a Kecskemét-Biatorbágy-Bábolna-Ölbő útvonalon elindultak az osztrák-magyar határ irányába. A terhelt célja az volt, hogy a Németországba eljutni szándékozó törököknek segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez úgy, hogy őket a határ közelébe szállítja. A vádlott által vezetett gépkocsit azonban 2022. május 25-én 10 óra körül a 87. számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán ellenőrzés alá vonták, és – a csempészett személyekkel együtt – előállították.

Az ítélet jogerős.

Két nappal ezelőtt az embercsempész elfogásáról adtunk hírt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában