Több mint nyolcvanan

2022.05.26. 14:00

Kiemelkedően teljesítő diákok kaptak elismerést Sárváron - A Sulinetwork-díjat is átadták

A 2021/22-es tanévben rendezett tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért Vas megyei tanulókat díjazták a Sárvár Aréna Kabos László Filmszínházában tartott szerdai ünnepségen. Itt adták át a digitális kommunikációban élen járó pedagógusok elismerésére 2012-ben alapított Sulinetwork-díjat is.

Pajor András

Márffy Bence sárvári pedagógusnak Tóth Ferenc adta át a Sulinetwork-díjat

Forrás: Pajor András

Több mint nyolcvan diák kapott elismerést az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központjának eseményén. Minden évben más város ad otthont a megyében a díjátadónak. A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ (POK) két év kihagyás után folytatta a hagyományt: a díjátadón a megyei és regionális fordulók győzteseit díjazták. – A tanulmányi versenyek olyan események, amelyeken mindenki nyertes, hiszen a megszerzett tudás nem vész el – szólt dr. Galántai György, a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal vezetője, tolmácsolva Harangozó Bertalan gratulációját. Az ünnepségen a díjazottakat és kísérőiket Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke azzal köszöntötte, hogy közeledik a vakáció, ám az itt jelen lévő versenyző diákok a tanulásba nem fáradhattak bele, hiszen amit szívesen teszünk, abban nem fáradunk el. – Az élet iskolájában nincs vakáció – tette hozzá a népi bölcsességet idézve Kondora István, Sárvár polgármestere. 

Hozzátéve, hogy a diákok győzelmei az osztálytársak, a tanárok és a családok sikerei is. Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi POK főosztályvezetője azt emelte ki köszöntőjében, hogy a legnagyobb elismerés azért a döntésükért illeti a fiatalokat, hogy szabadidejüket a tanulásra és tudásuk bővítésére fordították. A műsort Bende Zsófia, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja Berzsenyi-verssel indította, majd Fliegler Janka, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanulója furulyán játszott. Ezután Zajcsek Hanga és Kuthi Lia, a Celldömölki Városi Általános Iskola két tanulója adott elő válogatást Weöres Sándor műveiből. Végül a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium Kamarakórusa lépett fel vasi népdalcsokorral és madrigálokkal. 

Az idén a Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógusa, Márffy Bence is megkapta a Sulinetwork-díjat, amely olyan szakmai elismerés, amelyet évről évre olyan pedagógusok, illetve oktatási szakemberek kaphatnak meg (egy alkalommal maximum hárman), akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás terjesztéséhez, pedagógiai-módszertani támogatás kialakításához, valamint az infokommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásáért. A tanévben kilenc megyei és dunántúli meghirdetésű versenyt szervezett Vas megyében az Oktatási Hivatal zalaegerszegi központja. Az egyes versenyeken iskolatípusonként és életkor szerint több kategória volt. 

A diákoknak a díjakat Kondora István, Tóth Ferenc, valamint Fodor István, a szombathelyi és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója adta át. Vas megyében a versenyeken összesen 1380 tanuló indult. A versenyeken első 6 helyezett tanuló mintegy 30 különböző Vas megyei intézmény diákja volt. Az ünnepségen 84 díjat adtak át, a helyezettek közül Kovács Marcell, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója két versenyen is első helyezést ért el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában