Segélyszállítmány

2022.05.25. 07:00

Kilenc zsák adomány a Vitézi Rend tagjaitól a Kárpátaljára

A Vitézi Rend Vas, Zala és Veszprém megyei szervezete a közelmúltban hétvégén juttatta el segélyszállítmányát Kárpátaljára.

Vas Népe

Kovács Jenő törzskapitány az adományokkal

Forrás: VN/Vitézi Rend

A vasi vitézek kilenc zsák tartós élelmiszert, pelenkát, és ruhát gyűjtöttek össze. A gyűjtést Mayer Petra szervezte, és ő csomagolta zsákokba. Ehhez kapcsolódott Kohár Kolos veszprémi társuk nagylelkű adománya, aki nyolcvan csomag vetőmagot állított ös - sze. A kisbusznyi szállítmányt Kovács Jenő törzskapitány és Kohár Kolos vitte ki Técsőre. Técső, a Felső-Tisza-vidék kisvárosa ismerős lehet a szombathelyieknek, hiszen itt áll 1993 óta Hollósy Simon festőművész szobra, melyet éppen szombathelyiek adományoztak Técsőnek. 

Az adományozók szombat reggel hallottak légiriadót, de ez a Técsőtől 300 kilométerre lévő Lemberg városa elleni támadás miatt volt. Ezt a kényszerű reggeli „hangot”, kivéve Kárpátalján nyugalom, béke van – számolt be Kovács Jenő. Az ott élő magyarok, ruszinok évszázadok óta békességben vannak egymással. A humanitárius csomagot a helyi református egyház vezetőinek adták át, majd ezt követően istentiszteleten is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában