Köszöntő

2022.05.31. 18:00

Kilencvenedik születésnap Répcelakon - Julika nénit köszöntötték

Dr. Kiss Julianna jegyző, Szabó József polgármester és Finta Brigitta szociális ügyintéző ezúttal Jagodicsné Bartus Juliannának kívánt boldog 90. születésnapot.

Vas Népe

Az ünnepelt Szabó József polgármesterrel

Forrás: VN/Winkler Krisztina

Julika néni a Kecskeméthez közeli Hetényegyházán született, hatgyermekes családban. A háború után özvegyen maradt édesanyja nem tudta volna taníttatni, de egy állami képzési lehetőséget kihasználva 14 évesen Budapestre került, ahol ösztöndíjas kollégistaként gépírói képzettséget szerzett. Szülővárosába visszatérve ismerkedett meg egy ott katonáskodó szombathelyi fiatalemberrel, Tóth Ferenccel, aki a férje lett. Gyermekük asztmás betegsége miatt költöztek a vasi megyeszékhelyre, ahol Julika néni a bíróságon dolgozott gépírónőként. Két gyermeket neveltek: Katalint és Tibort. Első férje halálát követően második házastársával döntött úgy 1998-ban, hogy az időközben Répcelakra települt lányát követi, ekkor vásárolták meg azt a házat, ahol Julika néni él, itt fogadta köszöntőit is. A ma már kétszeres özvegynek öt unokája, tíz dédunokája van. Boldogan fogadta a gratulációkat, lelkesen mesélt életéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában