Rangos elismerés

2022.05.28. 14:45

Koós-Zimonyi - év nővére díjat kapott a szombathelyi Fazekas Norbertné

A szombathelyi gyermekhematológiai részleg és az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány egyik legmeghatározóbb egyénisége, Fazekas Norbertné - Kati lett az idei év Koós - Zimonyi Év Nővére Díj egyik díjazottja. Az ország 8 központjából összesen 3 nővér részesült elismerésben.

vaol.hu

Fazekas Norbertné – Kati, 1968-ban született, majd nevelkedett Vas megyében, Gencsapátiban. Édesanyja példáját követve 1987. júniusában szerezte gyermekápolói-, majd 1992-ben intenzív terápiás szakápolói szakképesítését, melyet 2004-ben diplomás ápoló szakon, főiskolai végzettséggel egészített ki. Ezt követően 2019-ben egészségügyi gyakorlatvezető szakképzésben részesült. 36 éve a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályán dolgozik és a Gyermekonkológiai részleget is magába foglaló Gyermek "A" osztályt 14 éve, részlegvezető diplomás ápolóként irányítja. Szakmai munkájára jellemző a precizitás, pontosság, empátia, jó kommunikációs- és problémamegoldó készség, a tolerancia és a határtalan terhelhetőség. Mindig biztat mindannyiónkat, kedves és jóhangulatot teremt az osztályon. A szülőkkel megértő, a gyermekekkel igaszságos és következetes. 

Nekünk, kollégáinak szükségünk van a mindig jelenlevő szeretetére, kedvességére, humorára, elismerésére. Katival keveseknek van konfliktusa, mert rendelkezik azzal az emberi erénnyel, amivel a világban csak nagyon kevesen: mindig mindenkit meghallgat, meg is hall és képes elfogadni mások véleményét. Áldozatos munkáját mi sem fémjelzi jobban, minthogy a mindennap küzdelmein túl 2008 óta, az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnökségi tagjaként is tevékenykedik - olvasható a méltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában