Ígéretes verseny

2022.05.05. 13:00

Körmenden dől el a pálinkák sorsa - Közeleg az országos verseny ideje

Egyre ígéretesebbnek tűnik az Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny, amelynek Körmend ad otthont az idén. Szerdán újabb részleteket tudtunk meg a május 23-a és 25-e között megrendezendő eseményről.

Markó Petra

Szokolics Ákos, Béli Géza, Mihályi László, Bebes István és Nagy László a sajtótájékoztatón

Forrás: Jámbori Tamás

Bebes István polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az idén tavasszal ez már a harmadik olyan országos program – az U20-as kosárlabdadöntő és speciális olimpia szövetség által életre hívott nemzetközi kosárlabda torna és országos bajnokság mellett –, aminek házigazdája lehet a város, ahol a pálinkaverseny mellett a pálinka ünnepét is megrendezik. Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke arra tért ki, hogy a tavalyinál több, negyven kereskedelmi főzde nevezett 340 mintával, a megyéből a főzdék kétharmada megméretteti magát. 

Az elnök a rendezvény fővédnökének V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőt és Bebes István polgármestert kérte fel. Nagy László, a pálinkatanács tagja a körmendi vendéglátóhelyekre is számító kísérő rendezvények hátteréről szólt: Körmenden bárhol felbukkanhatnak a verseny idején hoszteszek, akik pálinkát kínálnak. Béli Géza, a verseny szakmai elnöke elmondta: a bírák az aranyérmes pálinkák közül kiválasztják a Champion-díjas tételeket, eldől, melyik lesz 2022-ben az ország legjobb pálinkája, az ország legeredményesebb főzdéje. A gasztronómia is szerepet kap: Pappné Horváth Ildikó cukrászmester például különböző pálinkás süteményeket álmodott meg a jeles alkalomra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában