Sajátos stílus

2022.05.31. 16:00

Kortárs költészet és igényes pop fúziója

Kortárs költők verseiből sajátos stílusjegyekkel, a legkorszerűbb hangszerelési megoldásokkal kialakított, igényes popzenét ígér az Eleven Költők Társasága és a szombathelyi Petőfi Klub június 2-án, csütörtökön 19 órakor kezdődő előadása.

Vas Népe

Keleti András, Kohánszky Roy és Máté Szabolcs

Forrás: VN/EKT

Az MMIK-ba érkezik csütörtökön a magát nyitott irodalmizenei műhelyként meghatározó Eleven Költők Társasága. Kohánszky Roy (a Roy és Ádám formáció basszusgitáros-énekese), Keleti András (a ColorStar zenekar egyik alapítója, frontembere, a Budapest Bár zenei produkció egyik énekese) és Máté Szabi (a ColorStar tagja) kortárs költőink verseit tárja a közönség elé dalok formájában, alapvetően az akusztikus és elektronikus megszólalás fúziójára törekedve. 

Ars poeticájuk szerint a vers zenei feldolgozása egyfajta újraalkotás is, segíthet a szöveg mélyebb megértésében, befogadásában. Az Eleven Költők Társaságának saját YouTube-csatornája van, ott érdemes előzetesen tájékozódni. Az MMIK Szombathely, a KMI Szerzőbár és a Petőfi Kulturális Ügynökség közös rendezvényére a belépés díjmentes. Ha valaki biztosítani szeretné a helyét, azt előzetes regisztrációval megteheti, ha hétköznap 12 és 20 óra között hívja a 94/312- 535-ös telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában