Különleges tárlat

2022.05.08. 12:00

Kortárs művészet a Kámoni Arborétumban - fotók

Őszig megtekinthető az a különleges tárlat, amely pénteken nyílt meg a Kámoni Arborétumban. A szervezők kétévente terveznek hasonló kiállítást ugyanitt.

Budai Dávid

20220506 Természet és művészet – képzőművészeti biennálé a Kámoni Arborétumban, Szombathely,Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotós: © Cseh Gábor

A Természet és művészet című tárlaton tíz ország csaknem ötven művészének több mint hetven alkotását tekinthetik meg az érdeklődők. A Grazi Egyetem Botanikus Kertje időszaki kiállításainak mintájára Magyarországon elsőként a Kámoni Arborétum ad otthont a kortárs művészek válogatott alkotásainak. Dr. Nemény András polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, erre az elsőségre nagyon büszke. 

– A kiállítás példamutató összefogás segítségével valósulhatott meg, hiszen központi támogatás nélkül jött létre, a kiállító művészek saját költségükön hozták el szobraikat, térplasztikáikat, installációikat. Műveik a csodás természeti környezetben új értelmet nyernek – mondta Ledersberger-Lehoczky Elisabeth képzőművész és kurátor, a kiállítás megálmodója. Kétévente terveznek itt hasonlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában