Rendőrkézen

2022.05.30. 16:00

Már letartóztatás alatt a szombaton Szombathelynél elfogott magyar embercsempész

Már meg is történt a szombaton elkapott magyar embercsempész letartóztatása. A férfit a hétvégén fogták el a rendőrök Szombathely közelében, járművében 17 határsértő utassal.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak az embercsempésznek a letartóztatását, akit 2022. május 28. napján, Szombathely közelében fogtak el a rendőrök. A megalapozott gyanú szerint a magyar férfi 2022 májusában 200 ezer forintért vállalta, hogy migránsokat szállít az osztrák-magyar határ közelébe, és ezzel segítséget nyújt a tiltott határátlépésükhöz. 2022. május 27-én a gyanúsított társai egy bérelt tehergépkocsival 13 afgán és 4 pakisztáni állampolgárt vettek fel Magyarország déli határszakaszán, majd őket Kecskemétig szállították. Itt a gyanúsított vette át a gépjárművet, a határt korábban illegálisan átlépő külföldiekkel együtt.

Forrás: police.hu

A rendőrjárőrök Szombathely közelében ellenőrizték a vádlott által vezetett teherautót, majd a vádlottat a 17 csempészett személlyel együtt előállították. A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában