A díj a fiataloknak szólt

2022.05.29. 10:00

Márffy Bence magyar nyelv és irodalom- és történelemtanár kapta a Polgári Magyarországért Alapítvány elismerését

A 777 Közösség Egyesület, valamint Márffy Bence magyar nyelv és irodalom- és történelemtanár kapta a Polgári Magyarországért Alapítvány fiataloknak szóló elismerését.

vaol.hu

Átadták a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj idei elismeréseit

Fotós: MH/Purger Tamás

Átadták a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj idei elismeréseit

Fotós: MH/Purger Tamás

Gratulálok Bencének! Nem sok vasvári részesült még ilyen nívós elismerésben! - írta közösségi oldalán V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy A 777 Közösség Egyesület, valamint a vasvári Márffy Bence magyar nyelv és irodalom- és történelemtanár kapta a Polgári Magyarországért Alapítvány fiataloknak szóló elismerését.

A Magyar Hírlap tudósítása szerint, tizenhetedik alkalommal adták át a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat. A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumához idén több mint száz kiemelkedő előterjesztés érkezett, amelyeket átvizsgálva úgy döntöttek, ezúttal megosztva adják át az elismerést egy fiatal tehetségnek, Márffy Bence magyar nyelv és irodalom-, történelemtanárnak és egy példaértékű munkát végző közösségnek, a 777 Közösség Egyesületnek – közölte az alapítvány székházában pénteken Kavecsánszki Ádám, a kuratórium elnöke. 

Márffy Bencének a kuratórium indoklása szerint innovatív pedagógiai módszereiért, a digitális történelemoktatást megkönnyítő tevékenységéért ítélték oda az elismerést. A díjazottat Kövér László, az Országgyűlés elnöke méltatta. Beszédében Németh László írót idézve azt mondta, hogy ami károkat okozott Mohács óta a magyarságnak Európa történelme, azért az európai kultúra igyekezett kárpótolni. A házelnök úgy látja, kérdéses, hogy érvényes marad-e ez a megállapítás a 21. században. „Kérdés, hogy Európában a jelenlegi, egyre végzetesebbnek tetsző folyamatok elfojtják-e az európai szellemet, és a felismerhetetlenségig eltorzítják-e az európai kultúrát" – mondta. Kövér László szerint az előttünk álló időben minden írástudónak meg kell hoznia a döntését, melyik oldalra áll: a kultúrát építők vagy az azt rombolók, a lelket erősítők vagy a lélekgyilkosok oldalára. „Márffy Bence tanár úr meghozta a döntését: a magyar öntudat védőinek és építőinek a seregébe állt" – fogalmazott.

Márffy Bence köszönőbeszédében egyebek mellett azt mondta: „A legnagyobb jutalom, amit eddig valaha kaptam, az az egyszerű lehetőség, hogy a fiataloknak segíthettem abban, hogy megtanuljanak kritikusan gondolkodni az őket körülvevő világról." Hozzátette, ez megerőrsíti abban, hogy feladata még nem ért véget, az igazi munka csak most kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában