Vidám délután

2022.05.02. 11:00

Megtartották az első Pinka-parti pikniket - fotók

Piknikezésre gyűltek össze szombaton a település lakói a Pinka partján. A vidám délutánon volt májusfaállítás, evés-ivás, motorozás és kenuzás – a program középpontjában a falu határában meghúzódó patak és környéke állt.

Gyönygyössy Péter

A bográcsnál Paukovits Róbert, Norbert és Varga Zoltán

Forrás: Unger Tamás

Délután három órakor kezdtek el gyülekezni a helyiek a Pinka partján, nem messze az osztrák határtól. Skrapitsné Jurasits Ágnes, a település polgármestere elmondta: 2019-ben pályázat útján jutottak olyan eszközökhöz – szalonnasütő, kenuk –, amelyeknek a telepítésével a falu patakjára hívhatják fel a figyelmet. Ezek köré szerveztek egy rendezvényt, amit a jelenlegi formájában idén először tartottak meg. 

 

A Pinka-parti pikniken öt főző csapat különleges ételeket (rákot, pejslit, slambucot és vadas fogásokat) kínált az érkezőknek, akik, ha úgy tartotta kedvük, vízre vagy éppen motorra is szállhattak – utóbbit a Nyugati Szél Motoros Egyesület tagjaival. Ezúttal itt állították föl a májusfát is, a helyi tűzoltók jóvoltából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában