Rendőrkézen

2022.05.04. 14:23

Menekülni is próbált egy román embercsempész, de elfogták a hatóságok Pinkaszentkirálynál

Tizenkét migránst szállított autójában a román férfi.

police.hu

Forrás: police.hu

A körmendi egyenruhások 2022. május 4-én, a délelőtti órákban, a 8708-as számú úton, Pinkaszentkirály térségében állítottak meg egy román forgalmi rendszámú gépkocsit. A román állampolgárságú sofőr az intézkedést megelőzően megpróbálta elhagyni a helyszínt, azonban a rendőrök elfogták. A gépkocsiban a sofőrön kívül tizenkét, magát szír és pakisztáni állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - írja a police.hu

A román állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában