Írhattak verset is

2022.05.07. 13:00

Milyennek látják a tűzoltókat? - Rajzpályázat gyerekeknek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a 2021/2022-es tanévre is rajzpályázatot hirdetett az óvodások és az általános iskolások részére. A műveket április 30-áig kellett eljuttatni a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megyei fordulós pályamunkákat már értékelte a zsűri. Több mint 200 alkotás érkezett.

Polgár Patrícia

Ohr Tibor és Göncz Szabolcs értékel

Forrás: VN/Vas MKI

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ebben az évben olyan alkotásokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutathatták, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vártak, az iskolások három korcsoportban (6–10, 11–14, 15–18 éves kor között) pályázhattak. Ők szabadkézi rajzot és egyéb kézműves alkotásokat is beküldhettek, de írhattak verset vagy mesét, esetleg készíthettek számítógépes programot. 

A megyei bírálóbizottságnak idén sem volt könnyű feladata, több mint kétszáz alkotásból kellett kiválasztani a legjobbakat, amelyek közül az első helyezett művek képviselhetik a megyét az országos fordulón. A bírálóbizottság elnöke Ohr Tibor fotóriporter volt, Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, megbízott tűzoltósági főfelügyelő, Farkas János tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő és Kontics Sándor tűzoltó százados, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka vett részt az értékelésben. A döntőbe jutott pályamunkák alkotóit eredményhirdetésre hívják májusban a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában