A méhek világnapja alkalmából

2022.05.25. 10:00

Mintagazdaság: a méhek fontosságáról szólt a nap Felsőszölnökön

A település mintagazdaságában tartottak élményekben gazdag programot a méhekről a környék óvodásainak. Az eseményen részt vett a leköszönő dr. Helena Jaklitsch határon túli szlovénekért felelős miniszter is.

Tóth Judit

Felsőszölnöki és szakonyfalui óvodások a programon

Forrás: VN/BG

A méhek világnapja alkalmából a Magyarországi Szlovének Szövetsége és a Szlovén Vidék NKft. Szorgalmas méhecskék címmel szervezett programot a felsőszölnöki Szlovén Mintagazdaságnál. A rendezvény főszereplői a felsőszölnöki és szakonyfalui óvodás gyermekek voltak, akikkel a méhek fontosságáról, védelméről és természetben betöltött szerepükről beszélgettek a szakemberek. A programon részt vett dr. Helena Jaklitsch, határon túli szlovénekért felelős miniszter és Metka Lajnšček szlovén főkonzul is. 

A gyerekek a miniszterrel együtt mézelő növényeket ültettek, majd elsétáltak a méhkaptárhoz, amelyet két éve a Szlovén Méhészeti Egyesület kezdeményezésére telepítettek a mintagazdaság területére a Határon Túli Szlovének Hivatala anyagi támogatásával. A résztvevők friss mézet is kóstoltak, illetve a tanyán élő állatokat is megnézhették. Az összejövetel végén mézes édességeket kínáltak, a háttérben pedig a Maja, a méhecske című rajzfilm pörgött szlovén nyelven. Az esemény zárásaként a Magyarországi Szlovének Szövetsége nevében Kovács Andrea elnök méltatta a szlovén választások után leköszönő dr. Helena Jaklitsch miniszter munkásságát, megköszönve a rábavidéki szlovén nemzetiség érdekében tett erőfeszítéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában