Jogerős ítélet

2022.05.11. 12:34

"Mit nézel?" - Minden ok nélkül verni kezdett egy utast a próbaidőn lévő férfi a szombathelyi vasútállomáson

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, halmazati büntetésül 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélt egy más ügyben letartóztatásban lévő férfit. Elrendelte továbbá a korábban felfüggesztett, szintén 1 év 6 hónap börtön és 8 hónap fogházbüntetés utólagos végrehajtását, kötelezte továbbá 71.472 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott 2019. november 8-án este Szombathelyen, a vasútállomás várótermében minden előzetes szóváltás, vagy ismeretség nélkül, egy „mit nézel?” kiáltás után rátámadt egy férfi sértettre, őt hátulról gerinctájékon rúgta, ököllel többször megütötte, a sértett segítségére siető lányát pedig lábszáron rúgta, majd hátulról újra megrúgta a férfi sértettet, aki emiatt arccal a közeli újságos pavilon műkő ajtófélfájának esett. 
A férfi sértett többszörös sérülései együttesen 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülésnek minősülnek, tényleges gyógytartamuk szövődménymentes gyógyulás esetén 4 hét. A nő sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett el. 
A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, – így a váróteremben tartózkodó utasközönségben – megbotránkoztatást, riadalmat keltsen.

A vádlott bűncselekményeit a felfüggesztett szabadságvesztés büntetések próbaideje alatt követte el.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában