Ostffyasszonyfai a dobos

2022.05.19. 08:00

Nagy siker a Könnycseppek, az új magyar békedal - videó

Már több, mint 215 ezer megtekintésnél jár a Dirty Slippers, Fedor Kyra és Szirmai Móni dala. A Könnycseppek társszerzője nem más, mint Ferenczi Bettina „Bebi”, az együttes ostffyasszonyfai dobosa.

Polgár Patrícia

Ferenczi Bettina „Bebi” a klipforgatáson a doboknál. Az egykori Csepel Művekben vették fel a klipet

A tavaly nyáron, a legendás Abbey Road stúdióban dolgozó Dirty Slippers zenekar, hazánk egyik legnépszerűbb TikToker-énekesnőjével, Fedor Kyrával, valamint a kárpátaljai énekesnővel, Szirmai Mónival készített közös "háborúellenes himnuszt" Könnycseppek címmel. A dalhoz forgatott videóklip már több, mint 215 ezer megtekintésnél jár. A pop-rock zenekar és a két csodálatos hangú énekesnő unikális együttműködése a dal, amelynek küldetése a béke és szeretet hirdetése.

A dal producere ezúttal is a nemzetközi zenei élet ismert alakja, George Shilling (Oasis, Mike Oldfield), aki az előadókkal, szerzőkkel együtt ingyen vállalta a közreműködést a háború ellenes szerzemény elkészítésében.

A Könnycseppek videoklipjét a Csepel Művek területén található egykori szocialista bunkerben forgatta le a zenekar és a két vendég énekesnő. A kis videót Németh Dániel "Kobe" rendezte, aki a Dirty Slippers Mennyország kapujában című videoklipjét is dirigálta már korábban.

- Mónitól érkezett a felkérés, hogy csináljunk egy közös dalt és ezáltal próbáljunk meg még többet tenni a háború elől menekülő embertársainkért, mint az adományozás, fordítás és pályaudvarokon való segítségnyújtás. Természetesen azonnal belevágtunk az alkotásba. A dalszöveghez több Ukrajnából menekült barátunk története adta az inspirációt. Megrendítő, őszinte dal lett arról, hogy elfogadhatatlan a háború. A béke a legfontosabb és az, hogy ne haljanak meg ártatlanok ezrei értelmetlenül – fogalmazta meg Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers zenekar énekese.

Ferenczi Bebi, az együttes ostffyasszonyfai származású dobosa hozzátette: keresztény zenészként fontos számára, hogy zenekarával a béke és a szeretet mellett tegye le a voksát és hangot adjon annak, hogy elítéli az agresszió minden formáját. - Hálás vagyok, hiszen a Könnycseppek gyorsan bekerült számos rádió és tévécsatorna rotációjába, valamint YouTube-on is nagyon sokan megnézték, ezért úgy érzem az üzenetünk célba ért: a szeretet amilyen hatalmas, olyan egyszerű!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában