Érezd Szombathelyt!

2022.05.10. 08:00

Programdömping karnevállal fűszerezve

Május 20. és szeptember 30. között 24 helyszínen 82 program várja a kultúrakedvelő közönséget az Érezd Szombathelyt! programsorozatban. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők hétfőn.

Vas Népe

A Savaria Rézfúvós Egyesület adott hangulati ízelítőt

Forrás: Unger Tamás

 Május 20-án, pontban 12 órakor felcsendül Strauss Denevér című zenéje. Erre a számra forognak majd a Quadrille táncfesztivál résztvevői, és egyben ez az esemény lesz a következő négy hónapos rendezvénysorozat nyitánya is. A többi közt kiállítások, tárlatvezetések, színházi fesztivál, könyvbemutató, régészeti nap is helyet kapott a programok között, de július első hétvégéjén ismét megrendezik a tavaly nagy sikert aratott Utcaművészeti Fesztivált, lesz még családi délután a Víztoronynál, zenés kertmozi az Emlékműdombon, továbbá idén ünnepli 20. születésnapját a város legnagyobb játszótere, a Kalandváros is.

 Minden hétvégére minden korosztálynak minőségi és tartalmas kikapcsolódást kínálnak az önkormányzattal összefogva a városban működő kulturális, turisztikai, művészeti, egyházi és civil szervezetek. Elhangzott: az elsősorban szabadtéri helyszíneken megvalósuló nyári kínálatot két éve a Covid-járvány miatti lezárások hívták életre. 

Dr. Nemény András polgármester emlékeztetett: a cél a bezárkózott lakosság és város „felrázása”, a helyiek és a Szombathelyre érkező vendégek felvidítása, számukra új közösségi élmények létrehozása volt. Így lesz ez az idén is, miközben két év után viszszatérnek a régi események is – újragondolt tartalommal. Bejelentette azt is: augusztus utolsó hétvégéjén megrendezik a Savaria Történelmi Karnevált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában