Értékek, közösségek

2022.05.27. 10:00

Tavaszi virágokat ültettek Sorkikápolnán

A település értékeiről, közösségeiről szól a hét Sorkikápolnán. A Közösségek hete programsorozathoz csatlakozott az önkormányzat – minden generációnak kínálnak időtöltést.

Tóth Kata

Mező Gábor és Tóthné Ilus a balkonládákkal

Forrás: Unger Tamás

Tegnap este a falut szépítették szorgos kezek. Virágládákat ültettek be muskátlival, begóniával, rendbe tették a virágágyásokat, a faluház előtti és Fő téri virágos részeket csinosították – természetesen együtt. A virágok egy része felajánlásként érkezett, a többit a farsangi tombola bevételéből vásárolták, tudtuk meg Mező Gábor polgármestertől. 

Hétfőtől péntekig van alkalmuk a találkozásra a falubelieknek, akik közül sokan a három aktív civil szervezetnek is tagjai. Ezek közül mutatkozott be kedden az egyik, a Kápolnai Boszorkányok – a Fokiné Rácz Ilona vezette csoport a faluházban bevezette a nézőközönséget boszorkányos világukba, ízelítőt adtak készülő szeptemberi műsorukból. Sokan jelentkeztek a Sorkikápolna–Balogunyom közötti útszakaszra tervezett szerdai biciklitúrára is. Azt elmosta az eső, de jövő héten bepótolják a túrát, ígérte a polgármester.

 A csütörtök délutáni zenés foglalkozás a bölcsődés-óvodás korosztályt szólította meg. Mai eseményük a 14 év alatti fiataloknak szól. A tanév végének közeledtével és gyermeknap alkalmából lepték meg a gyerekeket: bowlingozásra és pizzázásra hívták őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában