Kiállítás

2022.05.24. 12:00

Testünk a csoda - Szívpumpa, hormonrakéta és érbújócska Szombathelyen

Testünk a csoda címmel nyílt interaktív kiállítás hétfőn a sportház galériájában.

Tóth Judit

Orsós Ármin, Bokor-Zsákai Friderika, Csizmazia Bálint, Geider Anna az interaktív kiállításon

Forrás: Cseh Gábor

 Már a nyitónapon is rengetegen ellátogattak a sportház galériáján felépített interaktív kiállításra. Az utazó tárlat az emberi test működését mutatja be játékos formában, érdekes anatómiai információkkal kiegészítve. A látogatók megismerkedhetnek egyebek között a helyes táplálkozással, az egészséges életmóddal és a higiéniai szabályokkal, emellett elsősegélynyújtási ismeretek is helyet kaptak az izgalmas és különleges kiállítási anyagban. Az információs táblákat interaktív elemek is kiegészítik, ezeket egytől egyig kipróbálhatják a látogatók. 

Van például immundobáló, robotkar, szívpumpa, szívpingpong, hormonrakéta, tápválasztó és érbújócska is. Az interaktív játékok, modellek segítségével kézzelfogható közelségbe kerül egy-egy testi funkció vagy létfontosságú szerv. A kiállításon megismerhető szív és az érrendszer működése, a tüdő és a légzés, valamint az agy és az idegrendszer kapcsolata. A tárlat – tekintettel a vasárnapi gyermeknapra – május 29-éig tart nyitva, hétköznaponként 9–18 óra között, hétvégén 9-től 16 óráig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában