Önkormányzati hír

2022.05.30. 15:00

Testvérvárosi szintre emelik a horvát Pakráccal a kapcsolatot Csepregen

A pakráci magyarok közösségének meghívására Horvátországba látogatott egy csepregi küldöttség a napokban azzal a céllal, hogy testvérvárosi szintre emeljék a hosszú évek óta meglévő kapcsolatokat.

Merklin Tímea

A csepregi küldöttség horvátországi vendéglátóikkal

Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy a felvette a kapcsolatot a pakráci polgármester asszonnyal, mert a jelenlegi együttműködési megállapodás nem a várossal, hanem az ottani magyarok közösségével van. Ha sikerülne testvérvárosi kapcsolatot létrehozni egy-két éven belül, élni tudnának olyan pályázati lehetőségekkel, amelyekből finanszírozható lenne egy nyelvtanulás szempontjából is hasznos diákcsereprogram, és egymás kulturális rendezvényeire is lehetne utazni, illetve a támogatások egy része felhasználható lenne programok létrehozására is.

 A csepregiek mostani horvátországi látogatása alkalmával kisebb ünnepséget tartottak, a kulturális programban a kinti magyarok – köztük daruváriak, zágrábiak is – léptek fel autentikus magyar népdalokkal. A csepregi delegációban ott volt Kissné Krály Mária, a város horvát nemzetiségi önkormányzatának elnöke, a Pakráci Magyarok Közösségét Josip Fa elnök képviselte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában