Első a biztonság

2022.05.19. 15:07

Útra hullott törmelékről kaptunk videót: bontják a Sága régi épületeit

Érdekes olvasói videót kaptunk a régi sárvári gyárépületek bontásának helyszínéről. Az úttestre szétszóródott törmeléket, a szemközti sávba áttérve kénytelenek kikerülni az arra közlekedők. Megkerestük a Ságát az ügy kapcsán.

vaol.hu

Forrás: Pajor András

Megkezdődött a Sága Foods Zrt. régi épületeinek bontása Sárváron. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sága volt ipari épületeinek bontását követően a mintegy 52 ezer négyzetméter területen 4-6 lakásos épületeket húznak föl: kis társasházi lakóövezetet alakítanak ki a cég beruházásában. Wellnessközpontot, szabadtéri sportpályákat is terveznek. Fontos szerepet kap a zöldövezet kialakítása parkokkal, sétányokkal, mesterséges vízfelületekkel. 

Olvasónk küldte szerdán a felvételt: ez fogadta a Soproni utcán a Selyemgyár utca felé közlekedőket. A videón kivehető, a bontási törmelék az úttestre hullott, a vasútállomás felé haladó autósok pedig a szemközti sávba áttérve kerülik ki azt. A cég reagált megkeresésünkre, Horváth Tamás gyárigazgató válaszolt kérdéseinkre.

Mint megtudtuk, januárban kezdték el a bontási munkákat a telep belső területein. A külső munkálatok ezen a héten kezdődtek. Hétfőn és kedden a Selyemgyár utca felőli szakaszon dolgoztak, szerdán pedig a telephely - videóban is látott - Soproni utcában található épületeinek bontása zajlott. Elmondásuk szerint a munkavégzés mellett egy 5-8 méteres védelmi zónát biztosítottak, amelyen belül sem közlekedni, sem parkolni nem szabadott. Az elzárt területet és a munkavégzést táblákkal előre jelezték. 

Tájékoztatásuk alapján az épület bontása biztonságos módon a kijelölt zónán belül történt, így közvetlenül járművet nem veszélyeztethetett. Viszont a fal, egyébként befelé történő ledózerolása során bizonyos mennyiségű törmelék "kigurult" az útra, ennek takarítása rövid időn belül megtörtént - tájékoztatott Horváth Tamás. Megtudtuk azt is, hogy amikor a falakat döntötték, a cég a Magyar Közút N Zrt. és a sárvári önkormányzat engedélyével időszakosan félsávra korlátozta a Soproni utca forgalmát. A zónán belüli törmeléket is távolabb tolták az úttesttől. A munkálatok e részével a tervezettek szerint egy nap alatt végeztek, így további forgalomkorlátozásra a jövőben nem kell számítani ezen a szakaszon. 

A terület jövőjét tekintve Horváth Tamás elmondta, fontos számukra a Sága régi jó híre a városban, ezért is időszerű ennek a területnek a rekonstruálása. A cég új egységét Sárvár mellé, a 84-es út mentén telepíti, így a jövőben a városhoz közel, ám a lakókat nem zavarva folyhat a munka. A régi épületek helyén pedig egy modern, a tájba illeszkedő lakóövezet kiépítése a cél. A tervek készen állnak, már csak idő kérdése, hogy mikor veheti kezdetét a jövőbe mutató beruházás. A sárvári gyáregység vezetője megköszönte a környék lakóinak és a szomszédos üzemnek a bontási munkálatokkal szemben tanúsított türelmet.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában