Gyereknapi kívánság

2022.05.28. 19:19

Vadásznak segített - A tanakajdi kisfiú legnagyobb álma vált valóra gyereknapon

A tanakajdi hétéves Kovács Noelt kiskorától fogva érdekelte az erdők, az állatok világa, minden, ami a természettel, az élővilággal kapcsolatos. Közel két éve pedig mindezek mellett nagyon fogékony lett a vadászat iránt is.

Hartyányi Gabriella

Kovács Noel részt vett a vadászok napi munkájában, így például segített élelmet kiszórni a vaddisznóknak

Forrás: Cseh Gábor

Élete legnagyobb álma volt, hogy találkozhasson egy igazi vadásszal. A kisfiú nem is gondolta, hogy kívánsága valaha is teljesülni is fog. Édesanyja gyereknap előtt egy kis kirándulásra invitálta a kisfiát. Azonban Noel legnagyobb meglepetésére nem az anyukájával ment az erdőbe, hanem egy magas, terepszínű ruhába öltözött bácsival. Kámán György hivatásos vadász nagy szeretettel fogadta a megilletődött kisfiút, aki természetesen kapott egy terepszínű sapkát is.

 A vadász terepjárójába ülve végigvitte azokon az erdős területeken, ahol szarvasokkal, őzekkel és vadnyulakkal is találkozott Noel. Távcsövével alaposan megfigyelte valamennyit, fel is ismerte őket. Részt vett a napi munkában is, közösen élelmet szórtak ki az este vacsorázni érkező vaddisznóknak. Gyuri bácsi a kirándulás közben vendégül látta a kisfiút, aki az egyik magaslesen uzsonnázott a vadásszal, ahogy azt illik, a kis asztalkán ott sorakozott a kolbász, a szalonna és a hagyma. A kirándulás után élményekkel gazdagodva érkezett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában