A sofőr megszegte a KRESZ-t

2022.05.11. 08:37

Vádemelés a halálos baleset ügyében - A teherautó sofőrje tolatás közben ütött el egy férfit Szombathelyen

Tavaly októberben egy szombathelyi telephelyen végzett tolatási manővert egy járműszerelvény, melynek során elütött egy férfit.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, egy szombathelyi telephelyen tolatást végzett egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel, melynek során a pótkocsi mögött tartózkodó sértettet a rakodáshoz használt rámpa beton oldalfalához szorította. 

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz – a hátramenet biztonságos végrehajtásához – nem gondoskodott megfelelő irányító személyzetről. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

Az esetről portálunkon is beszámoltunk. Akkor megírtuk, a győri férfi olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában