Időjárás

2022.05.17. 07:00

Változékony, meleg idő várható a héten Vas megyében

A hét közepén visszaesik a hőmérséklet, nem lesznek esők, viszont az átlagosnál melegebb, fülledt hétvége várható.

Budai Dávid

Élénk széllökések előfordulhatnak

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Változékony időre kell készülni a héten, de fázni nem fogunk – mondta Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője, amikor a szokásos előrejelzésre kértük. Szórványosan és kis valószínűséggel kedden és szerdán is előfordulhatnak záporok, zivatarok, miközben napos idő várható. Míg kedden 23–24 Celsius-fokra, addig szerdán és csütörtökön egy átvonuló gyenge hidegfront révén már csak 21–22 fokra kell készülni, esőre sehol nem kell számítani. Péntektől aztán ismét emelkedik a hőmérséklet, de egyúttal instabilabbá is válik a légkör, és a délutáni órákban egy-egy helyi csapadékgóc kialakulhat. 

Pénteken 28 fokig kúszik a hőmérő higanyszála, szombaton-vasárnap viszont már csak 25-26 fokig. A hétvégén a levegőt fülledtebbnek érezhetjük, és az arra érzékenyek jó, ha tudják: a hét közepén hidegfronti, a hét végén kettős fronthatásra kell készülni. A leghűvösebb éjszakája a hétnek a csütörtöki lesz, amikor 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, máskor 15 fok körüli értékek várhatók. A front miatt szerdán észak, pénteken és szombaton nyugat felől érkező élénk széllökések előfordulhatnak, a zivatarokat is kísérheti rövid ideig tartó, de erős, viharos szélmozgás. A hét közepe igazodik a sokéves átlaghoz, a hét elején és végén a szokottnál melegebb időjárásban lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában