Időjárás

2022.05.24. 07:00

Változóan felhős időre számíthatunk

A héten mérsékelten lesz melegebb, mint a múlt héten. A korábban tapasztalt 25 Celsius-fok feletti hőmérsékletre nem sok esély van az elkövetkező napokban.

Hartyányi Gabriella

Néhány órás napsütésre mindennap számíthatunk

Forrás: Unger Tamás

 Általában 22 fok körüli maximumok lesznek. Gyakorlatilag kisebb csapadékra bármelyik nap lehet számítani, inkább csak záporeső formájában, egészen péntekig. Változóan felhős idő lesz, általában a felhőzet lesz túlsúlyban, de néhány órás napsütés azért mindennap előfordul – tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől.

 Hozzátette, a péntek és a szombat még bizonytalan, mert bizonyos modellek ott jelentősebb esőmennyiséget jelölnek. Most még nehéz meghatározni, hogy azokon a napokon mennyi csapadék esik – fogalmazott az észlelő. Visszaesik majd a hőmérséklet, általában 20 Celsius-fokra számíthatunk. 

Pénteken 25 Celsius-fok várható, aztán szombaton északról hűvösebb levegő is érkezik. Vasárnapra 20 fok ígérkezik, elvétve fordulhat elő kisebb záporeső, eső. A felső talajrétegek szárazak, szükség lenne még csapadékra. Az állomáson csak 9 milliméter a mostani havi mennyiség, a 60–65 milliméteres átlaggal szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában