Megörökített idő

2022.05.09. 15:00

Városi elismerést vett át Kondor János - Új alkotásait is bemutatta a festőművész

A Galeria Arcisban nyílt kiállításán szülővárosának érdemérmét is megkapta Kondor János festőművész-galériavezető nyugdíjba vonulása alkalmából.

Pajor András

A Megörökített idő című tárlat megnyitóján Takács Zoltán Bálint, Kondora István, Kondor János és Tóth László

Forrás: Pajor András

A Megörökített idő című tárlat megnyitására szinte megtelt a kiállítóterem. A falakon látható alkotások többsége a világjárvány alatti bezártság idején készült. Ritkán érkeznek ilyen sokan a sárvári kortárs galériába; alkotótársak, ismerősök és barátok sokasága vett részt az eseményen, köszöntve az alkotót és a műveit. – Szerencsés, akinek a hobbija a munkája. Kondor János közéjük tartozik, hisz kiváló ábrázolókészsége és vizuális gondolkodása remek alapot biztosít festői tevékenységéhez és kiállításszervező munkájához – fogalmazott beszédében Tóth László festőművész. 

Kondor János 1980-ban a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola matematika–rajz szakán végzett, majd 1985-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Bráda Tibor osztályában diplomázott. 1986-tól dolgozik a sárvári Kossuth Lajos Művelődési Központban, amelynek 2005-től vezetője. A hamarosan a 65. születésnapját ünneplő művészt a Nádasdy Kulturális Központ nevében Takács Zoltán Bálint igazgató köszöntötte. Kondora István polgármester pedig átadta több mint három évtizedes alkotói és közművelődési életpályája elismeréseként az önkormányzat által adományozott Sárvár Városért Érdemérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában