Tanulmányi verseny

2022.05.04. 10:00

Vasi diákok is bekerültek a döntőbe

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központban rendezték az országos történelemverseny döntőjét a 9. és 10. évfolyamos tanulók számára.

Merklin Tímea

Mesterházy Péter, Auksz Fanni, Szalai Zsófia és Szalai Panni a versenyen

Forrás: ELTE SRPSZKK

A verseny első, iskolai fordulóján 2022 januárjában csaknem háromezer tanuló vett részt, míg a második, megyei/ fővárosi fordulón 2022 februárjában 591 diák versenyzett. A második fordulón legjobb eredményeket elérő 33 tanuló volt ott a szombathelyi döntőn, tíz megyéből, a fővárosból és a Felvidékről érkeztek Szombathelyre. 

A szombathelyi döntőn négy Vas megyei diák is részt vett. A 9. évfolyamosok között Auksz Fanni 13. helyezést ért el a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolából. A 10. évfolyamosok között az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból jövő Szalai Zsófia 6., Szalai Panni 11. lett, a VMSZC Sárvári Tinódi Gimnáziumból érkező Mesterházy Péter 14. helyet szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában