Összegzés

2022.05.08. 20:00

Verekedés a játszótéren, újra együtt a háború elől menekülő család, hiányszakma a kamionsofőr, emberkereskedők Szombathelyen - Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Juhász Zoltán feleségével és három gyermekükkel

Forrás: Unger Tamás

Apukák verekedtek össze a játszótéren a vasi faluban:

Neve elhallgatását kérő olvasónk egy ártatlannak indult, de gyorsan drámai fordulatot vett történetet mesélt. A falu játszóterének homokozójába a játékokat az önkormányzat adja, de az a kérés, hogy játék után mindenki pakoljon el maga után. A héten egy alkalommal azonban olvasónk szerint igen nagy rendetlenség maradt a játszótéren, és miután ez már nem először fordult elő, szerdán este a közösségi oldalán tette közzé a rendetlenséget ábrázoló fotót, mintegy okulásképpen, hogy legközelebb hasonló eset már ne legyen. A fotón sem gyerek, sem konkrét személyre történő utalás nem volt. A történet végződhetett volna itt is, azonban csütörtökön délután egy feldühödött apuka – akivel korábban is csak köszönőviszonyban voltak, de haragban nem – azzal támadt az éppen a játszótéren tartózkodó, posztot megosztó olvasónk férjére, hogy hogyan merte a lányát nyilvánosan minősíteni. Az igazsághoz ugyanis az is hozzátartozik, hogy az olvasónk által megosztott fotó a rendetlenség mellett egy feliratot is tartalmazott, amelyben szó volt neveletlenségről és csúnya beszédről is. Hiába sietett azonban a feleség férje segítségére és mondta el, hogy a fotót ő készítette és osztotta meg, már késő volt, a vitából verekedés lett.

 

A háború egyesítette a Juhász családot - Egy kézipoggyásszal érkeztek Vámoscsaládra:

Juhász Zoltán novemberben jött Magyarországra dolgozni, egy lövői gyárban kapott munkát. Felesége, Éva úgy látja, a mai Ukrajnában a boldogulni kívánó családok sorsa, hogy a férj külföldön vállaljon munkát. Az édesanya február 25- én döntött úgy, hogy gyermekeivel, a tízéves Krisztiánnal, az ötéves Eszterrel és a kétéves Katalinnal útnak indul az akkor már háború sújtotta Ukrajnából. Egy kézipoggyásszal érkezett meg testvéréhez Balassagyarmatra, majd követte férjét a nyugati országrészbe. 

 

Elszállt a kamionos szakma varázsa - Néhány év múlva egy komplett sofőrgeneráció fog hiányozni:

Kamionsofőrnek lenni hosszú évekig valóságos álommunkának számított. Különösen a rendszerváltás előtt volt ez így, hiszen aki kamionozott, az mehetett nyugatra is, így nemcsak hozzájutott mindenhez, de még a vasfüggönyön túli világra is ráláthatott, ami keveseknek adatott meg. Nem beszélve a pénzről, ami pedig mindig jónak számított. Mindehhez ráadásul semmilyen komoly képzettségre nem volt szükség, „mindössze” egy néhány hónapos tanfolyamra. A rendszerváltás óta több mint három évtized telt el, és minden megváltozott, a kamionozás is. Míg korábban térképen kellett bogarászni, hol kell lerakodni, ma már navigáció segíti a sofőröket, és a kamionok is sokkal kényelmesebbek lettek. Dacára ennek, és hogy a kamionozásban továbbra is jó pénz van, évek óta nagyítóval kell keresni a sofőröket. Sok cég akut sofőrhiánnyal küzd. Az okokról egy szombathelyi autósiskola vezetőjét, Pintér Csabát és egy ugyancsak szombathelyi fuvarozócég irodavezetőjét, Szele Lászlót kérdeztük.

 

Veréssel és fenyegetéssel kényszerített prostitúcióra egy kiskorút egy páros Szombathelyen - Emberkereskedelem miatt is vádat emeltek ellenük:

A vád szerint a férfi és a nő tavaly tavasszal csalta el a lányt Bács-Kiskun megyéből Szombathelyre, ezt követően másfél hónapig kényszerítették veréssel, fenyegetéssel prostitúcióra. A férfi elvette a tizenhétéves lány telefonját és internetes szexpartnerkereső oldalakon hirdette.

 

Szombathelyen fog szülni a leszerelt ukrán katonanő - A férje most is harcol:


Ukrajnából jött Szombathelyre két kislánnyal a várandós Irina Robota, aki szerződéses katona volt, leszerelték. Itt fog szülni, messze a háborútól, ahol a férje jelenleg is harcol.

 

Emlékművet rongált meg egy balesetet szenvedett autó Szombathelyen - fotók:

Csütörtökön délután egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen a Honvéd úton, amikor neki jobbról egy parkolóból egy Suzuki személyautó vezetője figyelmetlenül indult el és a Volkswagen elé hajtott. A VW a Suzukinak ütközött és megpördítette azt, majd felhajtott a járdára és egy emlékműnek csapódott, amit megrongált.

 

Elesett és elaludt félig az úttesten egy kerékpárt toló férfi Szombathelyen:

A kerékpárját tolta egy férfi szerdán Szombathelyen a Kossuth Lajos utcában, amikor valami miatt elesett, majd a helyszíni információink alapján elaludt a földön fekvő férfi úgy, hogy félig az úttestre lógott. A szemtanúk mentőt hívtak hozzá mivel meg is sérült, illetve a rendőrség is kiérkezett a helyszínre. A férfit a mentők fejsérülése miatt kórházba szállították, ahol várhatóan a kivizsgáláson az is kiderül, hogy egészségügyi ok vagy esetleg egyéb befolyásoltság miatt esett-e el a férfi és aludt el félig az úttesten.

 

Lezajlott a 2022-es írásbeli érettségi vizsgák első hete:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában