Vádemelés

2022.05.05. 07:45

Veréssel és fenyegetéssel kényszerített prostitúcióra egy kiskorút egy páros Szombathelyen - Emberkereskedelem miatt is vádat emeltek ellenük

A vád szerint a férfi és a nő tavaly tavasszal csalta el a lányt Bács-Kiskun megyéből Szombathelyre, ezt követően másfél hónapig kényszerítették veréssel, fenyegetéssel prostitúcióra. A férfi elvette a tizenhétéves lány telefonját és internetes szexpartnerkereső oldalakon hirdette.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Vas Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2021. április közepe és május vége közötti időszakban, Szombathelyen erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítettek prostitúcióra egy kiskorú sértettet. A vádirat szerint a férfi 2021 áprilisában egy Bács-Kiskun megyei településen ismerkedett meg a tizenhét éves sértettel, akit rávett arra, hogy utazzon el vele szombathelyi otthonába, ahol másfél hónapon keresztül anyagi haszonszerzés céljából szexuális cselekmények végzésére kényszerítette. A férfi a kiskorú sértett telefonját elvette, internetes szexpartnerkereső oldalakon prostitúcióra hirdette meg, és arra utasította, hogy naponta átlagban 4-5 személlyel végezzen szexuális cselekményeket. A kiskorú sértett többször közölte a vádlottal, hogy nem akarja a prostitúciós tevékenységet tovább végezni, aki akaratának megtörése végett vádlott társának biztatására napi rendszerességgel a fején és testszerte megütötte, megrúgta a kiskorú sértettet és hozzátartozói, köztük gyermeke megölésével fenyegette őt. A bántalmazások következtében a kiskorú sértett valamennyi végtagjának nyolc napon túl gyógyuló sérüléseit szenvedte el. A megvádolt nő, társának a kiskorú sértett bántalmazására bíztatásán túl úgy működött közre a bűncselekmény elkövetésében, hogy ő szedte be a kiskorú sértettel szexuális kapcsolatot részesítő személyektől a tarifát, és osztotta el egyenlő arányban a társával. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában