Rajzverseny is volt

2022.06.26. 10:13

A bajor kincseket mutatja be a sárvári Nádasdy múzeum új kiállítása

A Nádasdy Ferenc Múzeumban tárlatvezetésekkel mutatkozott be a Múzeumok Éjszakáján a bajor kincseket bemutató új állandó kiállítás. A közönséget a termekben Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója kalauzolta végig.

Pajor András

Forrás: Mogyoróssy Márton

A háromszáz ezüst és porcelán tárgyat felvonultató tárlat azt követően jöhetett létre, hogy a tulajdonjogot birtokló Wittelsbach-családdal közös megegyezéssel megnyugtatóan rendeződött a bajor kincs sorsa. 

A magyar kormány elfogadva az önkormányzat kezdeményezését megvásárolta a hagyaték jelentős részét, így a sárvári múzeumban maradhatott a királyi hagyaték jelentős része.

– A válogatás szempontjai között szerepelt egy olyan kiállítás létrehozásának a terve, mely a múzeum által az elmúlt években vásárolt bajor emlékek bevonásával bemutathatja a modenai hercegek és a bajorok sárvári történetét, hétköznapjait – mondta el a múzeum új állandó kiállításáról Takács Zoltán Bálint.

A Múzeumok Éjszakáján a Nádasdy-várban a családi programok között szerepelt csirkefogó vasalás és szülő leválasztó reneszánsz kártyaparti, valamint gyorstalpaló műtárgykereső. Az udvaron pedig solymászbemutató, népi körhinta, játszóház, bűvészshow és „Az én múzeumom” témájában élő rajzverseny várta a színpadon a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában