Látogatás

2022.06.27. 11:00

A közös célokról is szó esett Felsőszölnökön

Az Országos Szlovén Önkormányzat székházába látogatott a közelmúltban Damjan Zrim, szlovéniai parlamenti képviselő.

Tóth Judit

Damjan Zrim szlovén parlamenti képviselőt Holecz Károly fogadta

Forrás: Országos Szlovén Önkormányzat

Damjan Zrim képviselő Holecz Károly, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke meghívására érkezett Felsőszölnökre. Szó esett az Országos Szlovén Önkormányzat tevékenységéről, feladatairól és céljairól, emellett az elnök a képviselő közbenjárását is kérte a gazdaságfejlesztési területen létrehozott Közös Alap elindítása érdekében. A látogatás során megtekintették az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartásában működő Kühár Emlékházat, majd a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda intézmény iskolai tanévzáró ünnepségén vettek részt. Az évzárón Holecz Károly elnök is köszöntötte Glanz Lászlóné nyugdíjas pedagógust, aki diplomaszerzésének 50. évfordulóján a Pécsi Tudományegyetem díszoklevelét és aranydiplomáját vehette át. 

A Szlovén Mintagazdaság bejárása után az elnök és a képviselő a műemléki védettség alatt álló Malom épületét nézte meg, majd az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda intézményben Holecz Lajosné intézményvezető mutatta be az éppen zajló fazekastábor munkáját. Metka Lajnšček főkonzul és Kovács Andrea, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnöke is köszöntötte a képviselőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában