30 évesek a mazsorettesek

2022.06.07. 07:00

A szenioriták is botot ragadtak- Kezdetét vette a sárvári fesztiválszezon

A XII. Sárvári Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál nyitotta a fürdővárosban a szabadtéri fesztiválszezont. Az eseményen ünnepelték a sárvári mazsorettek fennállásuk 30. évfordulóját, ez alkalomból megyei elismerést kapott az együttes, és Csikós Györgyné művészeti vezető Sárvár életműdíját vehette át.

Pajor András

Dr. Kondora Bálinttól Csikós Györgyné vette át a mazsorettegyüttes Vas Megyei Közgyűléstől kapott elismerését

Forrás: Pajor András

A fesztivál első napján, pénteken Sárvárfürdőn és a Hild parkban, az Országzászlónál adtak térzenét a balatonfüredi, újfehértói és tatai együttesek, s tartottak bemutatót a hajdúböszörményi, csepregi és sárvári mazsorettcsoportok. Szombaton a Nádasdy-vár udvarán volt a hivatalos megnyitó, fanfárokkal és a zenekarok közös számaival, majd a mazsorettek léptek színpadra a délutáni show-műsoron és a sárváriak esti jubileumi gáláján. A rendezvény a szabadtéri fesztiválszezon nyitóünnepe volt. 

– Úgy látom, a sárváriak és vendégeink, akik az elmúlt években kiéheztek ezekre a rendezvényekre, végre együtt és teljes felszabadultsággal lehetnek itt – fogalmazott megnyitójában Kondora István polgármester. – Sárvár az egyik fellegvára a magyar fúvószenei és mazsorettkultúrának. Büszkeséggel tölt el, hogy létezik egy ilyen város, ahol ezt ilyen magas fokon űzik. Ezt egyetlen szó jellemzi: profizmus – mondta Ella Attila, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöke. A szervezet közgyűlése néhány napja ítélte oda a sárvári mazsoretteknek az Év legjobb fesztiválja díjat. A zárógálán a Kanona Band kísérte a jubiláló sárvári mazsorettegyüttes csoportjait. Látható volt az aktív tagok mellett a három évtized alatt a táncot abbahagyó „szeniorita” csapat is. Végül a tamburmajorok csoportja különleges koreográfiával köszöntötte az évfordulót. 

A számnál botot ragadott az alapító Csikós Györgyné is, és beállt a táncosok közé. A megye és Sárvár művészeti életében betöltött meghatározó szerepéért és nemzetközi eredményeiért dr. Kondora Bálint alelnök átadta a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelét a Sárvár Városi Mazsorett Együttesnek. Csikós Györgyné nívódíjas művészeti vezető pedig több évtizedes kimagasló szakmai munkájáért Kondora István polgármestertől vehette át Sárvár Város Életműdíját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában