Ünnepi szentmise

2022.06.25. 09:08

Arról, akinek szíve van: péntek este Jézus a kőszegi búcsún - fotók

Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek celebrálta az ünnepi szentmisét pénteken este a kőszegi Jézus Szíve-templomban a város és a templom búcsúnapján.

Merklin Tímea

Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek Kőszegen

Forrás: Unger Tamás

Márfi Gyula a történelmi korok változó Jézus-képét idézte fel, kiemelve, hogy ma arról a Krisztusról beszélünk, akinek szíve van, aki együttérez az elesettekkel, aki szereti az embereket, ő is tudott sírni, és ismerte a mértéktartó humort. A kereszténység nemcsak a józan ész, hanem a szív vallása is. A jéghideg racionalitás, a vasakarat őszinte érzések nélkül mit sem ér. Amint a nyugalmazott veszprémi érsek mondta, fontos, hogy legyen bennünk részvét, tudjunk lelkesedni jó ügyekért, ismerjük az öröm és a bánat könnyeit. Márfi Gyula a házastársakat is intette, hogy ne felejtsék el egymást is szeretni, mert szeretetre nem csak a gyermekeknek van szükségük. Meg kell őrizni a szeretetet, a szerelmet mindhalálig. A város és a Jézus Szívetemplom búcsúnapján a városi körmeneten pénteken este a kőszegi fúvószenekar is közreműködött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában