Az üdülővárosok többségében így van

2022.06.24. 08:00

Betelt a pohár Sárváron - Mostantól tilos az alkoholfogyasztás a közterületeken

A nyári szünet előtti utolsó ülésén az önkormányzat rendeletet alkotott a közterületen való szeszesital-fogyasztás korlátozásáról. A már életbe is lépett új szabályok célja, hogy az alkoholfogyasztási szokások befolyásolásával elősegítsék a közterületek rendjét, a rendzavarások megelőzését.

Pajor András

Forrás: Pixabay

– Évek óta érlelődött bennünk, hogy egy jelentős előrelépést kellene tenni ezen a területen. Ezt a vendégmunkások jelenléte felerősítette. A közterületi alkoholfogyasztás és az ehhez kapcsolódó hangoskodás az utcán és más negatív jelenségek kezdtek elharapódzni. A most elfogadott rendelet illeszkedik abba a sorba, amelyekhez hasonlót a magyar üdülővárosok többségében már életbe léptettek – szólt a szigorítás indokáról Kondora István polgármester. 

Tilossá vált a szeszes ital fogyasztása Sárvár közterületein, vagyis minden olyan közhasználatra szolgáló területen, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető. Aki az önkormányzati rendeletben meghatározott tilalmat megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom nem terjed ki érvényes közterület-használati engedéllyel vagy egyéb jogcímen közterület-használati jogosultsággal rendelkező vendéglátó üzlet előkertjében, teraszán, kitelepülésén, az üzlet hivatalos nyitvatartási idejében történő fogyasztásra. A rendelet továbbá felmentést ad az alkalmi rendezvény, vagy vásár területén, továbbá a szilveszter és újév napján a történő koccintásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában