Magánfelajánlás

2022.06.10. 13:38

Civil összefogás: cserjéket ültettek a Derkovits lakótelepen - fotók

Civil kezdeményezésre kezdték el rendbe tenni a szombathelyi Derkovits lakótelep köztereit. A héten magánfelajánlás jóvoltából cserjéket ültettek a Domusnál.

Vas Népe

Forrás: Facebook/Szendrő-Németh Tamás

A Szompark Kft. munkatársai újjávarázsolták a Domusnál lévő zöld szigetet az Örökzöld Kertészet által felajánlott virágos cserjékkel – írta közösségi oldalán dr. Szendrő-Németh Tamás. Hozzátéve, hogy a lakótelepen élő emberek is megérdemlik, hogy rendezett, zöld környezetben élhessenek.

A civil blogger pár hónapja tett közzé lehangoló képeket a Derkovits városrészről: a szemetes közterületek, a rakásban álló faágak, a gondozatlan zöldterületek és a félrerakott térkövek egytől egyig arról tanúskodtak, hogy a városrész jó ideje elhanyagolt.

„Nincs lehetetlen, csak tehetetlen” – írta mostani posztjában dr. Szendrő-Németh Tamás, akinek bejelentései után úgy tűnik, pozitív változások történnek a városrészben (is).

Dr. Károlyi Ákos jegyző intézkedésének köszönhetően a Domus környékén a szemetet összegyűjtötték, illetve a hivatalvezető megrendelte a Szovától a javításra szoruló térkövezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában