Ezt jó, ha tudod!

2022.06.22. 17:00

Figyelem! Mutatjuk, hogy változik a közlekedés Szombathelyen a Szentivánéji Vigasságok alatt

vaol.hu

Forrás: VN/archive

Fotó: Cseh Gábor

A szerda délelőtti sajtótájékoztatót követően az AGORA Savaria tájékoztatta lapunkat a város közlekedését érintő változásokról is. Közleményükben azt írták: 

A szervező AGORA Savaria Nonprofit Kft. értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a Szentivánéji Vigasságok idejére az alábbi forgalomkorlátozásra lehet számítani a megyeszékhelyen.  

Lezárásra kerül: 

2022. június 24-én 15.00-tól 2022. június 25-én 02.00 óráig, majd 2022. június 25-én 09:00-tól 2022. június 26-án 02:00-ig

- a Bartók Béla körútnak a Kenderesi utca és a Gagarin utca közötti szakasza, 

- a Kenderesi utcának a Bartók Béla körút és a Reviczky Gyula utca közötti szakasza, 

- a Kárpáti Kelemen utcának az Árpád út és a Bartók Béla körút közötti szakasza. 

A rendezvény helyszínére kizárólag behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be, továbbá a Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség járművei számára engedélyezett a közlekedés. 

Kérjük a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

A buszközlekedésben is lesz változás!

Forrás: AGORA Savaria

A Szentivánéji vigasságok miatt az a Kenderesi utca és a Gagarin út közötti Bartók Béla körút teljes szélességében lezárásra kerül. Emiatt a körjáratok (2A, 2C, 29A, 29C) az Órásház-, valamint a Szent István park megállóhely között terelt irányba, a Rohonci út – Magyar László utca – Gagarin út útvonalon közlekednek. A kilátó felé közlekedő járatok (22) a Tófürdő megálló elhagyása után a Kenderesi utcán keresztül érintik a Márton Áron utca megállóhelyet, ideiglenes végállomása a Múzeumfalu. A Parkerdő lakópark járatai (27) a Gagarin út után egyenesen haladnak tovább a Jégpince úton, ideiglenes végállomása a Kozma dűlő. Mindegyik járat esetében az ellenkező irányba való haladás során a fentiekben említettekkel ellentétes.

Megállóhelyek kimaradása, áthelyezése:

Forrás: AGORA Savaria
Forrás: AGORA Savaria

A körjáratok az Órásház -, valamint a Szent István park megállóhely között terelt irányba, a Rohonci út – Magyar László utca – Gagarin út útvonalon közlekednek. Ideiglenesen megállnak az áthelyezett Haladás pálya (Tófürdő) -, valamint az Arany János utca (Uszoda) megállókban. A járatok áthelyezett megállóhelyi indulásai megegyeznek az eredeti megállóhelyi indulásaikkal. Ellenkező irányban a közlekedés iránya is ellentétes, valamint az áthelyezett megállóhelyek is azonosak.

Forrás: AGORA Savaria

22 viszonylat:

Forrás: AGORA Savaria

A kilátó felé közlekedő járatok a Tófürdő megálló elhagyása után a Kenderesi utcán keresztül (Csónakázó tó mellett) érik a Márton Áron utca megállóhelyet, innen tovább haladva a Lajta utca felé, ideiglenes végállomása a Múzeumfalu. Ellenkező irányban a közlekedés iránya is ellentétes, valamint a megállóhelyek is azonosak. Az átalakított útvonal miatt a Tófürdő és a Múzeumfalu közötti szakaszon az alábbiak szerint alakul a menetrend:

Forrás: AGORA Savaria
Forrás: AGORA Savaria

27 viszonylat:

Forrás: AGORA Savaria

A Parkerdő lakópark járatai a Gagarin út (Arany János utca megálló) után egyenesen haladnak tovább a Jégpince úton. Ideiglenesen megállnak az áthelyezett Emlékmű (Árpád utca) megállóban, valamint a terelés időszakában a járatok végállomása a Kozma dűlő (az autóbuszok a Falunagy utcánál fordulnak meg). A járatok áthelyezett megállóhelyi indulásai megegyeznek az eredeti megállóhelyi indulásaikkal. Mindegyik járat esetben az ellenkező irányba való haladás során a fentiekben említettekkel ellentétes, valamint az áthelyezett megállóhelyek is azonosak.

Forrás: AGORA Savaria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában