Gasztronómia

2022.06.06. 07:00

Fűszeres töltött csirkecomb egyenesen a baromfiudvarból

Ha mást nem találtak, kimentek nagyanyáink az udvarra és kiválasztották a legmegfelelőbb szárnyast ebédre.

Hartyányi Gabriella

Forrás: Mindmegette

Hozzávalók: 8 egész csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3 zsemle, 2 dl tej, só, bors, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 20 dkg gomba, 2 csokor petrezselyemzöld, 1 sárgarépa, 1 fehér répa, 15 dkg zöldborsó. 

Ízlés szerint sültcsirke-fűszersó, majoránna. A sütéshez 1 dl olaj és 1 dl száraz fehérbor. A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát nyomunk. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon az apróra vágott gombával együtt. Közben megsózzuk, megborsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.

 A répákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a masszához adjuk a mirelit borsóval együtt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk, langyosra hűtjük, a zsemléhez, valamint a tojáshoz keverjük. A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük a keverékkel, tepsibe sorakoztatjuk. A hús tetejét megszórjuk sültcsirke-fűszersóval és majoránnával, valamint meglocsoljuk az 1 dl felhevített olajjal. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Negyven percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül, amíg meg nem pirul. Közben néha meglocsolgatjuk a szaftjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában