Monológok helyett párbeszéd

2022.06.28. 08:00

Geopolitikai változások - Elkezdődött a 27. Nemzetközi Nyári Egyetem Kőszegen

Miszlivetz Ferenc, az FTI-iASK főigazgatója bevezetője után Oroszország és az új globális rend(etlenség) panelbeszélgetéssel kezdődött meg tegnap a 27. Nemzetközi Nyári Egyetem.

Tóth Kata

Miszlivetz Ferenc, Ivana Stepanovic és Magasházi Anikó moderátorszerepben

Forrás: Ohr Tibor

Harmincöten nyertek felvételt a nemzetközi nyári egyetemre a világ minden tájáról, több mint harminc országból – hétfőn reggel a diákok online mutatkoztak be hallgatótársaiknak és az előadóknak. Váczi Dániel zeneszerző, szaxofonos, az FTI-iASK ösztöndíjas kutatója tárogatón játszott, majd Miszlivetz Ferenc professzor, az FTI-iASK főigazgatója üdvözölte a résztvevőket. Beszélt a geopolitikai átrendeződés okozta fogalmi változásokról, arról, hogy nem létezik egyetlen univerzális valóságértelmezés, és szólt a tudományos közösség felelősségéről a konfliktusok okainak mélyebb megértésében, a világ értelmezésében, monológok helyett a párbeszéd elindításában. Básthy Béla, Kőszeg polgármestere online kapcsolódott az eseményhez. A délutáni panelbeszélgetésen – Oroszország és az új globális rend(etlenség) címmel – Andrey Kortunov az Orosz Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsa főigazgatója mondta a vitaindítót. A számos országból érkezett előadó-, kutató- és hallgatógárdának öt napon keresztül ad majd témát a geoszféra átalakulása, a globális hatalmi eltolódások politikára, gazdaságra, ökológiára, technológiára, valamint kultúrára kifejtett befolyásoló hatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában