Bírósági tárgyalás

2022.06.30. 15:21

Hatvan nap elzárás - Részegen harapta, rúgta az ápolót Szombathelyen

Első fokon hatvan nap elzárásra ítélték azt a nőt, aki újév hajnalán, a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán arcon rúgta és megharapta az őt ellátó ápolónőt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő az ítélet enyhítéséért fellebbezett.

Vas Népe

Illusztráció!

A tényállás szerint a vádlott 2022. január 1-jén, 1 óra körül, ittasan a szombathelyi Markusovszky Kórház sürgősségi osztályán, ellátása közben arcon rúgott egy ápolónőt, majd megharapta a kezét. Az ápolónő arca és kezei a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyulóan zúzódtak. A sértett magánindítvánnyal nem élt.

Lévén, hogy az ápolónő közfeladatot ellátó személynek minősül, súlyosabb elbírás volt várható az ügyben. További súlyosbító tényező, hogy a vádlott büntetett előéletű és jelen bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetése alatt követte el. A Szombathelyi Járásbíróság az előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 60 nap elzárásra ítélte őt.

 Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védő a kiszabott elzárás mértékének enyhítéséért jelentettek be fellebbezést tekintettel a vádlott kiskorú gyermekére, aki felett részleges felügyeletet gyakorol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában