Időkapszulát is elhelyeztek

2022.06.14. 12:00

Hatvanéves a Balog-iskola - Változatos programokkal készültek a jubileumi rendezvényre

Hétfőn egész nap sportprogramok, katonai akadálypálya, tűzoltó- és mentőbemutató, légvárak várták a gyermekeket. Időkapszulát is elhelyeztek a Béri Balog Ádám Általános Iskola jubileumi iskolanapján.

Tóth Kata

Üzenet a jövőbe: időkapszulát helyeztek el az udvaron

Forrás: Ohr Tibor

Német nemzetiségi nyelvet oktató általános iskola a Balog – a 3. A osztályosok német nyelvű műsora nyitotta az ünnepséget, amelyen fellépett a „főnixmadárként újjáéledt” Alpensänger kórus is. Köszöntőjében Nemesné Erdős Tímea igazgató négy évszámot említett: 1961, 1989, 2019 és 2021. Mint mondta, ezekről szól a nap. 1961-ben a helyi egyházi és állami iskolák jogutódjaként vette fel nevét az intézmény, majd 1989-ben a Kelcz-Adelffy utcai egykori árvaház és a Brenner-ház épületeiből költözött mostani helyére. Tavaly tervezték, hogy megemlékeznek az intézmény 30. tanévéről a Deák Ferenc utcai épületben, végül erre most, az alapítás 60. évfordulóján kerülhetett sor. Hatvan tanévük történetét hosszan nem részletezte – mondván, megteszi azt az aulában nyílt kiállítás és az évkönyv. 

Az iskolanapra koncentrálva megköszönte a szülői munkaközösség és a tanárok több hónapos szervező-, előkészítő munkáját. Básthy Béla polgármester Kőszeg iskolavárosi múltjára és jelenére, sokszínű iskolatérképére utalva azt hangsúlyozta, aki várost akar építeni, iskolákat építsen. A nyitóünnepségen az iskola a jelenből üzent a jövő diákjainak, tanárainak: időkapszulát helyeztek el az udvaron, majd 374 gyermek közös énekkel kívánt békét és reményt a világban Tolcsvay László szerzeményével. Az étteremben a Dance Jam táncosai léptek fel, utána a 4. A osztályosok adtak elő egy musicalt – egész évben az iskolanapi bemutatóra készültek. Délután négy óráig három méretes ugrálóvár, exatlonpályák, dartsfoci, zumba, kötélugrás, floorball, íjászat, hüllőkiállítás, az aulában relikviákból összeállított tárlat várta a diákokat – az osztályok körbejárták a helyszíneket. Bemutatót tartottak a katonák, a tűzoltók, a mentők, Kőszeg sportegyesületei, és Kálinger Roland tábori lelkésszel is beszélgethettek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában