Várható időjárás

2022.06.29. 08:50

Hőség és zivatar miatt van érvényben figyelmeztetés Vas megyére - videó

A hőség velünk marad, szerdán nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki kevés helyen frissítő záporok, zivatarok. Szombaton érkezhet egy hidegfront.

vaol.hu

Hőség

Tovább fokozódik a hőség: szerdán már az ország nagyobb részén (a nyugati megyékben alacsonyabb valószínűséggel) elérheti, meghaladhatja a 27 fokot, sőt az Alföld középső és délkeleti részén egyes helyeken a 29 fokot is a napi középhőmérséklet - írja a met.hu.

Zivatar

Szerdán a késő délutáni, esti órákban elsősorban a Dunántúl déli és nyugati részeit érhetik el zivatarok (nem sok helyen), melyeket jellemzően viharos széllökések (> 60-70 km/h), jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó), illetve intenzív csapadék kísérhet. A nyugati, délnyugati határvidéken hevesebb zivatarok előfordulásához is kedvezőek a feltételek, arrafelé akár 90 km/h-t meghaladó széllökések, illetve nagyobb méretű (akár 2 cm-t meghaladó) jégszemek is előfordulhatnak.

Az érvényben lévő figyelmeztetések listája ITT érhető el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában