Teljesítménytúrák és nyárünnep

2022.06.07. 15:52

Huszárleszármazott-találkozó és a kortárs magyar irodalom ünnepe a civilek kínálatában

Gazdag programkínálattal érkeztek a civilek a tegnapi sajtóreggelire. A Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodájában hat szervezet ajánlotta júniusi rendezvényeit.

Tóth Kata

Forrás: VN/Puskás Enikő

Június 10-én, pénteken a Berzsenyi-könyvtár előtti téren csatlakozhatunk az ünnepi könyvhét programjaihoz. 13 és 20 óra között a Paragvári-iskola kórusa, Rosta Géza zenés gyermekműsora, Paprika Jancsi Bábszínháza érkeznek. 17 órakor Fábián Janka íróval találkozhatnak olvasói a 4. emeleti előadóteremben. 19.30-kor a fúvósok zenélnek. Dedikálások, könyvárusítás követik egymást, sorolta dr. Baráthné Molnár Mónika, a könyvtár igazgatója.

Gombos Kálmán, a Vasi Vándorok Sportegyesület elnöke a Kőszegi-hegységbe hívta a túrázni vágyókat. Három távon – 5, 10 és 20 kilométeren – teljesíthetjük a Kőszegi Csillagok teljesítménytúrákat június 25-én, szombaton. 19 és 20 óra között a Boszorkánykonyha étterem elől indulnak a nevezők. Ugyanezen a napon nyárünnep helyszíne lesz a Hegypásztor pincék területe Oszkón. Kézműves pajtájukat adják át a szőlőhegyen, kézműves tevékenységeket próbálhatnak ki és gyógynövénytúrán vehetnek részt a családok. Lesz pajtamozi, népzene és táncház. Július 9-én, Olaszfán pedig aratónapra várnak, ahol bárki kipróbálhatja a hagyományos kézi aratást, mondta el Nagy Krisztina szakmai munkatárs. Egy korábbi programjukra is felhívta a figyelmet: június 11-én, szombaton Acsádon a Márk Rosariumban délelőtt kertvezetés lesz, 15 órától Halmos Mónika A kert más ehető virágai és a rózsák címmel tart előadás.

Ezrednapot és Huszárleszármazott találkozót szervez június 26-án, vasárnap a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület. Drenovácz István elnök elmondta, az egész ország területéről várják a vendégeket, akik megemlékeznek az 1. világháborúban elesett huszár felmenőikről.

Végül Erdős Orsolya, a Szervátültetettek Győr- Moson- Sopron és Vas megyei Egyesületének elnökségi tagja beszélt alkalmi és állandó szolgáltatásaikról, tervezett programjaikról és a szervátültetettek speciális helyzetéről.

Az Ünnepi Könyvhét programjai – 2022. június 10.

Helyszín: a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtár előtti tér

13:00 Dr. Nemény András polgármester (SZMJV) köszöntője

13:30 A Paragvári Utcai Általános Iskola kórusának műsora

15:00 Rosta Géza zenés gyermekműsora

16:30 Paprika Jancsi Bábszínház

17:00 Fábián Janka író-olvasó találkozó (BDK, 4. emeleti előadóterem)

A beszélgetést vezeti Spiegler-Kutasi Nikoletta könyvtáros.

19:30 A Szombathelyi Város Fúvószenekar előadása

Dedikálások: Katona Beáta, Pernyész Dóra, Döme Zsuzsa

13:00-17:00 könyvárusítás az alábbi résztvevőkkel: Szülőföld Könyvkiadó, Magyar Nyugat Könyvkiadó, Líra könyvesbolt

Kísérőprogramok: kézműves foglalkozások, kvíz, könyvturkáló (Ingyen elvihető könyvek a könyvtár állományából kivont kötetekből. Jöjjön, válogasson és vigye haza ajándékként az Önnek tetsző könyvet!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában