Népes hölgycsapat

2022.06.02. 07:00

Kelet varázsa, női energiák a színpadon - A második Jade Hastáncverseny Vépen

A tánc szeretete és a fejlődés lehetősége hozta össze szombaton a 2. Jáde Hastáncverseny népes hölgycsapatát. A verseny indulói elismert hastáncosokból álló nyolctagú zsűri előtt mutatták be tudásukat és szerezhettek minősítést.

Szépség és harmónia. A mozdulatok összhangján túl a jól megválasztott kosztümnek is jelentősége van

Forrás: Szendi Péter

Tudásszint szerint kezdő, középhaladó, haladó és profi; a korosztályt nézve gyermek, junior, felnőtt és dáma kategóriában egyéni táncosok és csoportok is megmutatták a tehetségüket a zsűrinek és a közönségnek. Két és fél év után egy napra megint látványos-csillogó fellépőruhákban csípőjüket hullámoztató, rezegtető versenyzőkkel, flitterek, ékszerek, kiegészítők látványával és keleti zenével telt meg a művelődési ház nagyterme. 

A lányok, asszonyok klasszikus (raks sharki, oriental dal, mejance, tarab), dobszóló, folklór (saidi, núbiai, dabke), show és egyéb (modern fátylas, íziszes, legyezőfátylas, fúziók – salsa, flamenco stb.) stílusú produkciókkal nevezhettek. Száz fellépő összesen ötven produkcióját láthatta a közönség. Délelőtt a gyermek és junior kategória hastáncosnevezői mutatkoztak be, majd a felnőtt kategóriákkal folytatódott a verseny. A délutáni fordulót fergeteges gála előzte meg a zsűritagok, tapasztalt oktatók fellépésével, köztük a verseny megálmodói, szervezői 

– Habda Viktória és Gyűrű Zsuzsa, a vépi Jáde Hastánc Klub alapítói játékos, dinamikus produkciójával. A zsűri kategóriánként a produkciók után nyíltan pontozott, figyelve a táncosok technikai tudását és a mozdulatok kivitelezését, hogy bejárják-e a színpadot, hogyan kommunikálnak a közönséggel, milyen a megjelenésük, a kategóriának megfelelő-e kosztüm- és a zeneválasztásuk. A csoportoknál az összhang, a térformák használata is sokat nyomott a latban. Huszonhét produkció arany, 15 ezüst, nyolc pedig bronz minősítést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában