Kamion-Európa-bajnokság

2022.06.11. 07:00

Kiss Norbert: cél a győzelem!

Szombaton és vasárnap, a második versenyhétvégével, a Hungaroringen folytatódik a FIA kamion-Európa-bajnoksága – természetesen ott lesz a mezőnyben a Révész Racing szombathelyi pilótája, a címvédő és listavezető Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Forrás: Bóta Márti

Napjaink nemzetközi szinten is ismert és elismert két magyar autóversenyzője, a túraautó-világkupagyőztes Michelisz Norbert és a háromszoros kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert is „ringbe száll” hétvégén a Hungaroringen, a Super Racing Festiválon – a rendezvény ingyenes a nézők számára. A kamion-Eb-sorozat Olaszországban, Misanóban kezdődött két hete.

 Kiss Norbert címvédőként két győzelmet aratott – mindkettőt pole-pozícióból rajtolva –, valamint egy harmadik és egy nyolcadik helyet is szerzett. A magyar Révész Racing versenyzője hat ponttal vezet a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn, nyolccal tavalyi nagy riválisa, a szintén német Sascha Lenz előtt. Vagyis jó formában várja a magyarországi hétvégét, és hazai környezetben, hazai szurkolók előtt vélhetően szeretne jól szerepelni – nála jobban senki nem ismeri a pályát a mezőnyből. 

– A csapat felkészült, lelkesek vagyunk, cél a győzelem. Számomra ez a verseny a legfontosabb, hiszen a Hungaroringen hazai közönség előtt indulni mindig felemelő érzés, rengeteg segítséget kapok a szurkolóktól. A mostani versenyhétvége különlegessége a Super Racing Festival, ahová ingyenesen kilátogathatnak az autó-motor sport szerelmesei, ez még kivételesebbé teszi számomra ezt a hétvégét – mondta Kiss Norbert. A kamion-Eb programja, szombat: 1. verseny 11.35, 2. verseny 19.00. Vasárnap: 3. verseny 12.40, 4. verseny 15.20. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában