Harmincöt hektár

2022.06.24. 16:00

Liciten értékesíthetik az egyik területet Szombathely északi iparterületén

Várhatóan újabb, 35 hektáros területet értékesíthet a szombathelyi önkormányzat az északi iparterületen. A liciteljárás nettó 1,7 milliárd forintról indulhat – hétfőn dönt erről a közgyűlés.

Tömböly Ágnes

Újabb befektető érkezhet az északi iparterületre

Forrás: Cseh Gábor

Sikeres volt a szombathelyi önkormányzat pályázati felhívása az északi iparterület újabb részének értékesítésére vonatkozóan. A június 27-ei közgyűlésre beterjesztett javaslat szerint megkezdődhetne a 351 ezer 891 négyzetméteres terület eladásának liciteljárása – ahhoz a közgyűlés jóváhagyására van szükség. A kikiáltási ár négyzetméterenként az ingatlanszakértő által megállapított 4800 forint plusz áfa összeghez képest magasabbról, 5033 forint plusz áfáról indulhat, így a kijelölt terület eladásából minimum nettó 1 milliárd 771 millió 67 ezer 403 forint bevétel folyhat be az önkormányzat büdzséjébe. 

A söptei önkormányzattal kötött megállapodás szerint ugyanakkor a befolyt összeg 11 százalékát a szomszédos település kaphatja meg. Az előterjesztésből az is látszik: egy pályázó tette le a biztosítékot, sikeres eljárás esetében pedig számos fejlesztést vállal még a területen a szombathelyi önkormányzat. Így a többi között egy közlekedési csomópont építéséről, áramellátás nyújtásáról, a víziközművek és mintegy 1,1 kilométer hosszan belső utak kiépítéséről is a városnak kell gondoskodnia – ezekre 500 millió forintot a várható bevételből elkülönítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában